Onze agenda is behoorlijk leeg.

Voor vragen of boekingen: mail naar info@sayonara.nl

Optreden in de Muzeval, 24 mei 2008.

CQ in Concert met Tony Neef

At the Movies

Vanaf 12.15 uur verzamelden wij (Janny, Harm-Jan, Bettie en Marieke) ons in ‘De Muzeval’ voor de soundcheck en het repeteren. Gerda was een beetje ziek, maar zou er ’s avonds wel bij zijn. Het orkest van in totaal zo’n 80 personen, bestaande uit een bigband, een percussie-eenheid en een klassiek-geschoold gezelschap, was al aan het oefenen en het klonk nu al erg mooi.

Nadat Tony (Neef) een nummer met het orkest had geoefend, mochten wij ook onze plaatsen innemen. Eerst moesten we ons via de microfoon even voorstellen, zodat de geluidstechnicus wist wie wie was. Het grappige was dat Tony na elke naam ons begroette met:”Hai, Bettie,……….     Hai, Janny,……….”. Na het voorstellen gingen we Look through my eyes repeteren. Nou, dat ging direkt al heel lekker, vooral toen monitor en microfoons goed afgesteld waren. Daarna nog een keer helemaal doorgenomen en iedereen was tevreden.

We mochten even weer aan de kant staan totdat het volgende nummer waarin wij meededen aan de beurt was. Dat volgende nummer was Live and let die. Omdat Tony vond dat de aandacht bij dit nummer vooral naar het orkest moest uitgaan en niet naar hem, kwam hij bij dit nummer naast ons staan. Omdat het koortje toch nog niet helemaal lekker liep, hebben we dat in een andere ruimte nog even een aantal keren doorgenomen, samen met het tussenstukje van het volgende nummer, Maniac. Nadat we Maniac met Tony en het docentencombo hadden gerepeteerd, konden wij naar huis om ons ‘op te maken’ voor het concert.

’s Avonds moesten we er om 19.30 uur weer zijn om ons voor te bereiden. Het was soms even puzzelen om de goede kleedkamer (speciaal voor de backing vocals) te vinden, maar gelukkig heeft iedereen het gevonden. Tijdens het concert stonden we naast het toneel zodat we het meeste van wat er gebeurde goed konden horen en zien.

Vanaf de eerste tot de laatste noot was het een zeer aangename voorstelling, waarbij de opening bestond uit muziek van Ennio Morricone, waarbij vooral de sopraan erg mooi was. Hierna mocht Tony z’n debuut maken met Singing in the rain waarna de bigband de titelsong van Turks Fruit ten gehore gebracht. Vervolgens blies Tony het bekende nummer uit Ciske de Rat nieuw leven in door in het tweede couplet verder te gaan als Bartje.

En toen waren wij (en Tony) aan de beurt met Look through my eyes. Ook nu ging het weer erg goed. Jan Lenselink trakteerde ons daarna op muziek dat vroeger bij stomme films werd gebruikt en dat sloot aan bij de Charlie Chaplin-beelden die middels een beamer op een scherm werden vertoond.
Als laatste voor de pauze klonk het That’s all folks, de bekende eindtune van tekenfilms.

Na de pauze werd geopend met Mission Impossible en daarna mochten wij weer onze plaatsen innemen voor Maniac. Na een instrumentale medley van James Bond-nummers, mochten we met Tony Live and let die zingen. De trompettisten van de bigband waren helemaal in vervoering om ons zwoele koortje. Hiermee zat onze bijdrage voor deze avond erop.

De bigband bracht vervolgens het nummer Flip, flop ’n fly en het concert werd afgesloten met I’ve had the time of my life, een duet van Tony en een leerling van de muziekschool, begeleid door alle muzikanten. Daarna natuurlijk nog de bedankjes voor alle medewerkenden en organiserenden en toen was het alweer afgelopen. Een erg mooi concert en we hebben wederom veel complimenten mogen ontvangen.

Free PHP Scripts from the PHP Junkyard mailto:info@sayonara.nl

Last update: 18-05-2015